NM 2017 på Borge rideklubb i Fredrikstad

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 28. Sep 2017

NM 2017 på Borge rideklubb i Fredrikstad

Ingebjørg og Beate


Vi på Gjeldokk er stolte over å ha to jenter dette året som klarte å kvalifisere seg til NM i dressurridning som gikk av stabelen sist helg i Fredrikstad.

Beate Bjella og Nørlunds El Zack deltok i sitt første NM for ponni ( opp til 16 år) etter å ha vært et team i to år. Første dagen ble ekstra spennende da hesten på bane to kastet av rytteren sin og holdt sitt eget show rundt banen der Beate rei. Beate holdt roen og benyttet seg av den gode energien hun fikk i hesten sin av det som foregikk rundt og fullførte sitt program. Dette imponerte både dommere og publikum. Dag to gikk programmet pent og pyntelig, men manglet det siste lille for de høyeste poengene.  Ekvipasjen endte med poengsumen: Dag 1 : 65.555 Dag 2: 57.834 Sammenlagt sum på 123.389 Dette holdt til en 20. Plass blant de 27 startende i klassen.

Ingebjørg Hågensen Ådnegard og hesten Titania deltok i sitt første Nm for juniorer (18 og 19 år) etter å ha vært et team i 1 år. Første dag gikk hesten ganske godt gjennom travprogrammet, men ble veldig spent i galoppen. Dette gjør at man fort får en del dyre feil. Dag to var galopprogrammet det beste, men fremdeles noen dyre feil. Titania er en Dame med stor D... og når hun ikke er helt fornøyd så er det vanskelig å komme feilfritt gjennom...

Ekvipasjen endte med poengsummen: Dag 1: 61.802 Dag 2: 63.842 Sammenlagt sum på 125.644. Dette holdt til en 15. Plass blandt de 22 startende i klassen.


Ingebjørg og Titania med trenar Jeremy Spring


Tekst og foto: Elin M. Hågensen, Hallingen Hestesportsklubb



Hauststevne Gjeldokk

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 28. Sep 2017

Til saman 90 ekvipasjer til start på Gjeldokk Hestesenter i helga 

 

 

Hallingen hestesportsklubb avvikla utvida klubbstevne dressur og sprang på Gjeldokk Hestesenter i helga.  Totalt 90 ekvipasjer starta i ulike klasser i sprang og dressur desse dagane. 


Mari Lisa Grue Rygg og Blacky

 

DRESSUR  

 

I dressur stilte totalt 44 ekvipasjer til start.  Her rir alle i samme klasse gjennom same programmet.  Det blir sett ein karakter frå 1-10 for kvar øving.   Resultatet blir oppgjeve i prosent, og er eit samandrag av stilkarakterar for alle øvingane.   

 

I klassen RLD1 stilte 6 ekvipasjer til start.  Alle gjennomførte flotte rundar og fekk gode prosentar. klassen LC U17 stilte 13 ekvipasjer til start.  Det vart 4 plasserte.  Ronja O Gjeldokk og Frosty fekk 1. plass med 67,82 %, og Tiril Jegleim og Jusyo tok 2. plass med 64,78%.  Mia Olsen og Bonniconlon Lass Twilight tok 3. plass med 62,17 %, og Hannah Jegleim og Jusyo 4. plass med 60,87%.     

klassen LC stilte 8 ekvipasjer.  Det vart 2 plasserte; Liv Marit Lien og Birger tok 1. plass med 64,78%, Torun Thorson Kolstad og Langedrags Loke og Ronja O. Gjeldokk med Times Chantel fekk delt 2. plass, begge ekvipasjene med 63,91%. 

 

I klassen LB U17 stilte 2 ekvipasjer.  Her fekk Bergljot Bjella og Brown Magic Wind høgast prosent, 65,92.  I LB stilte 9 ekvipasjer.  Her vart det 3 plasserte.  Andrine Bøygaard og Rødlands Baronen tok 1. plass med 70,37%.  Bergljot Bjella og Brown Magic Wind tok 2. plass med 66,29% og Marie Thorson Østby Natten med Nattens Sølvi 3. plass med 65,18%. 

 

ekvipasjer stilte i klassen LA.  Det vart 2 plasserte; Ragnhild Danielsen Lybekk og Larola tok 1. plass med 69,65%, og Anne Marit Hefte Gudbrandsgard og Times Chantel 2. plass med 66,89%. 

Ronja O. Gjeldokk og Frosty



 

  Andrine Bøygard og Rødlands Baronen


SPRANG 

 

I sprang Feil og stil blir det sett stilkarakter for ridestil og antrekk/utstyr.  I tillegg må ein hoppe alle hinder utan at hesten stoppar eller riv ned bommar.  Resultatet blir oppgjeve i feil på hinder og samla stilkarakter.  Feil på hinder veg tyngre enn ein god stilkarakter. 
 

Totalt 46 ekvipasjer stilte til start i sprang denne dagen. 

 

9 ekvipasjer stilte til start i 20 cm Clear Round, og gjennomførte flotte rundar på banen. 

 

I klassen 4cm sprang  feil og stil stilte 13 ekvipasjer til start, og det vart 4 plasserte.  Tiril Jegleim og Tirilill fra Voksa tok 1. plass med 0 feil og 70,5 poeng.  Hannah Jegleim fekk delt 2. plass med seg sjølv og dei 2 ponniane Tirilill fra Voksa og Jusyo, begge rundane med 0 feil og 67,0 poeng.  Brita Laa og My Fantasy tok 4. plass med 0 feil og 66,0 poeng. 

 

I klassen 60 cm sprang feil og stil stilte 15 ekvipasjer til start, og det vart 3 plasseringar.  Frida Nicoline Barlaug Haugland frå Hønefoss og Ringerike Rideklubb og Andilina tok 1. plass med 0 feil og 73,5 poeng.  Bergljot Bjella og Brown Magic Wind tok 2. plass med 0 feil og 72,0 poeng.  Det vart delt 3. plass mellom Brita Laa på My Fantasy og Sigrid Lerberg Holm på Quick Hatrick, begge med 0 feil og 69,0 poeng. 

 

ekvipasjer stilte til start i 80 cm sprang feil og stil.  Det vart 2 plasserte.  Frida Nikoline Haugland frå Hønefoss og Ringerike Rideklubb tok 1. plass med Camillo med feilfri runde og 74,0 poeng.  Sara Disen og Filiforme tok 2. plass med 0 feil og 68,5 poeng. 

 

2 ekvipasjer stilte i klassen 90 cm feil og stil.  Her fekk Frida Nikoline Haugland frå Hønefoss og Ringerike Rideklubb med Camillo høgast poengsum; 0 feil og 77,0 poeng.   


 

 

Takk til alle flinke ryttarar og hestar i alle klasser!  Og tusen takk til alle engasjerte og dyktige dugnadsfolk som gjer ein fantastisk jobb – slik at vi kan arrangere stevne i Hallingdal! 

 

 

Tekst og foto: Sissel SkrindoHallingen Hestesportsklubb 

 

 

 



GRØNT KORT

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 27. Sep 2017


Hallingen Hestesportsklubb arrangerer kurs i sikkerhet og hestekunnskap 

som del av Grønt Kort, på Skaga Ridesenter søndag 01.10.

Kursstart kl 09.00 Begrenset ant. plasser. Pris 400,-

påmelding/spørsmål rettes til:

Irene på mob 99725891

Barn må ha med foreldre til de er fylt 16 år på Grønt Kort kurs.

Nedre aldersgrense er 8 år.

Kursdeltakerne må ha boken "på vei mot grønt kort"

Det blir en lang dag, lurt å ha med litt mat og drikke.

Deler av kurset blir ute ta med mye varmt tøy.


 



Høststevner

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 13. Sep 2017


Høststevner Hallingen:

Gjeldokk Hestesenter
Dugnad fredag 22. september
Dressur: lørdag 23.september
Sprang: søndag 24.september

Skaga Ridesenter
Dugnad fredag 6. oktober
Dressur med klubbmesterskap: lørdag 7.oktober
Sprang med klubbmesterskap: søndag 8. oktober



VEL MØTT!



Referat Styremøte 07.09.17

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 11. Sep 2017

Styremøte Hallingen 7. september 2017


Tilstede: Sissel, Irene, Hege, Vigdis, Kaia, Hedvig


Klubbklær: Vigdis kommer med noen forslag fra Tess, men det er opp til enhver hva man vil ha fra sortementet..

Politiattesten: Sissel har sendt ut bekreftelse til alle. Nå MÅ ALLE gå inn på politiet.no og ordne dette!!


Rannveig, Irene og Hege må møtes angående medlemslister, heimeside osv.


Stadig noen foreldre som føler at de får for lite informasjon om medlemskap og stevner.


Irene har tenkt å arrangere Grønt Kort-kurs før høststevnene. Irene fastsetter dato og sender ut beskjed.


Post:

Lederkurs for ungdom, Numedal FHS. Det ligger innbydelse på Facebook.

Mye post fra Idrettsdugnad.no


Dugnader: Vi er 15000,- i minus etter at Hellbillieskonserten ble avlyst. Ferieparken svarer ikke på henvendelser. Sissel prøver litt til, ellers må vi kanskje i gang med dopapirsalg.


Klubben trenger sårt teknisk personell. Da senker vi utgiftsnivået, og trenger færre dugnader. Banebygger, feildommer, steward


Status høststevner: Alt i boks, håper Rannveig kan være stil-dommer. Bruktsalg på Gol-stevnet.


Søknad fra Tina om støtte til NM og lag-NM. Forslag: klubben støtter oppstalling og halve startavgifta som til KM. Vedtak: Klubben kan støtte lag-NM som KM. Ingen egen støtte til individuell NM. Deltakerne må skaffe klær sjøl.


Neste møte: tirsdag 17/10 kl 20:00 hos Irene. Kaia baker bladkrans.



Referat Styremøte 13.06.17

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 11. Sep 2017

Styremøte 13. juni 2017


Post:

NIF: Ungdomsløftet.no

Medlemsregistrering:

Hege har: minidrett, klubbadmin, horsepro

Irene har: grønt kort og lisenser

Rannveig har ansvar for mail. Synes hun det er ok? Det er vanskelig å fjerne folk fra mail-lista, derfor får en del utmeldte medlemmer post..


Vårstevnene:

Kan en ny løsning for å få med rideskoleponnier uten lisens være å ha en klasse for U16 i LC?

Vi går i minus på stevnene, mest pga vår egen mangel på teknisk personell. På Ål fikk vi til og med problemer med at stil-dommeren IKKE KOM. Heldigvis ble vi redda av Elin som kunne dømme feil slik at feil-dommeren kunne dømme stil (..).


Høststevnene blir:

Gjeldokk: 23-24 september

Skaga: 7-8 oktober (klubbmesterskap)


Hallingrittet er avlyst, men MARI RIR UNGHEST-VM I DISTANSE!!


Det blir ikke Hellbillies-dugnad.


Henger er på plass og i bruk! Forsikring også! Beate organiserer et bilde av folk og fe foran hengeren, på Jeremy-kurs eller på stevnet til høsten.


OBS: Politiattest må skaffes av de fleste i styret. Gå inn på Politiet.no.


Neste møte: 7. september kl 20.00 hos Irene.