Referat Årsmøte 2015/2016

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 3. Mar 2016


Årsmøte 23 februar 2016, Ål


34 deltakere på årsmøtet.


Iren åpner møtet og ønsker velkommen.

Godkjenning av innkalling og saksliste.


Valg av møteleder: Iren


Valg av to til å signere protokollen: Ingunn Bergheim og Eva-Iren Strand Østro.


Gjennomgang årsmelding ved sekretær Hedvig (Denne finner du lenger ned på siden)


Gjennomgang og godkjenning av regnskap ved Jan Håvard. Ingen innvendinger til regnskapet, godkjennes enstemmig.


Valg av styre. Leder av valgkomiteen, Marianne Laa, leser opp hvem som er på valg.


Leder: Iren Lunde Elstad (1 år)

Nestleder: Sissel Skrindo (1 år)

Sekretær: Hedvig Johanne Rud (2 år)

Vara: Vigdis Danielsen (1år)


Resten av styret består av:

Kasserer: Hege Falck-Andersen

Styremedlem: Irene Storeskar

Styremedlem: Olav Andres Ådnegard

Varamedlem: Kaia Nygård


Juniorkoordinator: Gro Offerdal (Ål), Mona Vibe (Gol)

Juniorrepresentant: Ingebjørg (Ål), mangler noen fra Gol. Iren tar tak i dette.


Stevnekomité:

Hege Falck-Andersen (leder)

Synne Håheim

Egil Lybekk

Liv Marit Lien

Kristina Gudbrandsgard

Trenger flere! Gjerne fra Gol!! Ta kontakt med styret!!!


Distanserittkomité:

Kaia Nygård


Valgkomité:

Leder: Marianne Laa

Synne Håheim

Kristine Jordheim


Styre, valgkomité og stevnekomiteer velges enstemmig.Innkomne forslag:

Styret ønsker å åpne for et nytt styremedlem: i år: Marie Thorson fra Langedrag. Styret ser på dette som en ressurs: engasjert, har et tilbud for alle klubbens medlemmer, også for dem uten hest. Problemet med partallstemmer i styret kan løses med en blankostemme som går på rundgang. Vi lar dette være en prøveordning i 2016.

Avstemming: enstemmig vedtatt.

Jan Håvard Haugland: klubben må ha et budsjett å styre etter.

Hege informerer om kontigentinnbetaling via MinIdrett. Alle får beskjed på mail og på MinIdrett om når fakturaen kommer og når den skal betales. Kan betales med KID eller kort. Dette blir mye enklere for klubben å følge opp, og det vil bli lettere for medlemmene (endring av kontaktinfo, utmelding osv). Hege skal på kurs.

Iren snakker om klubbklærne: Mange medlemmer har bestilt klær, klubben har kjøpt inn og klubben har blir sittende med et lager som ikke blir henta (eller betalt). Vigdis har kontaktet Tess. Har ganske bra utvalg. Noe er fraktfritt. Vigdis viser eksempler fra katalogene. Vi plukker ut noen produkter som demoprodukter. Bestillingsinfo blir lagt ut på hjemmesida og på Facebook.


Det trekkes ut en heldig vinner blant de frammøtte: Bergljot vinner et valgfritt plagg.


Ål, 23/2 2016

---


ÅRSMELDING HHSK 2015


Vi har 208 medlemmer


Det ble avholdt årsmøte på Gol 29 januar 2015.

Vintercupen i dressur hadde 6 deltakere fra Hallingen. Ingen sammenlagte plasseringer i år, men stå-på-humør og et evig hardt arbeidende støtteapparat..

Årets første dugnad var Etterspretten palmehelga, med veldig fornøyd oppdragsgiver. Dugnadsviljen er fabelaktig stor i Hallingen, til tross for temmelig harde tak til tider. Det relativt intense dugnadsopplegget koster krefter både for dugnadsorganisatorer og for dugnadsfolket, men styret jobber hele tida med å få flest mulig dugnadskroner ut av disse arbeidstimene, og har kommet fram til at det er bedre med to harde økter i året, enn evig seigpining med dopapir- og småkakesalg..

Vi hadde to stevner på våren, men få deltakere. Det var kaldt, det regna, og det var ute.. Ål hadde det offisielle, Gol hadde det uoffisielle stevnet. D-stevne i dressur, og UK i sprang. Snøbyger og øsende regn, og med vårens mest fornøyde og imponerte steward, som hadde reist helt fra det sentrale østlandet for å bistå fjellbøndene i å arrangere stevne. Hun la ut euforiske kommentarer på Dressur-så-klart, om glade og entusiastiske ryttere og glitrende dugnadsinnsats. Det var litt fint.

Vi hadde hesteparade på hesteutstillinga på Nesbyen. Olav Andres hadde kjøreoppvisning.

Den årlige Jeremyleiren (bootcampen) ble arrangert i juli. Alle ble flinke.

Vi arrangerte D-stevne i distanse i august. Superdupre tilbakemeldinger, men mye arbeid..

Hellbilliesdugnad i Ferieparken i august. Kjempeflinke der også, såklart.

Vi hadde ponnilag med Ragnhild, Anne Marit og Beate, og 2 juniorlag med Live og Ingebjørg, og Kristina og Anette på KM i september. Laget til Ingebjørg og Live havnet på 2.plass, og Ingebjørg tok også 2 plass individuelt! Det ble også lagt inn en ørliten hotellferie i urbane strøk (Vikersund) for ryttere og støtteapparat.

Og for første gang i historien: et ponnilag fra Hallingdal med i Lag-NM i dressur på Vallermyrene i september. Anne Marit og Blacky, Ingebjørg og Lihmskovs Coppercoin, og Beate og Brown Magic Wind. Et snev av dramatikk, med hovbyll tre dager før avreise, endte lykkelig med uhalt hest to timer før vet-sjekk. Støtteapparatet forholdt seg helt rolig og uberørt denne tida. Hallinglaget marsjerte inn på banen under den spektakulære åpningsseremonien, med lagleder og trener Elin i spissen, til jubelen fra et ekstatisk publikum. Laget vårt endte på 8.plass sammenlagt, og det må kunne sies å være en sterk debut, i konkurranse med EM- og Nordiskdeltakere.

To kjekke ryttere med i ponnigaloppen på OHS i oktober! Bergljot og Alva på lørdag, Åsne og Prinsesse på søndag. Begge ekvipasjene gjennomførte med stil, høy fart, spektakulære sprang, dristige innersvinger, frekke forbi-ridninger og luftige svev! Det var godt oppmøte av engasjerte supportere fra Hallingen begge dagene, og klubben arrangerte også egen heiagjengtur til OHS på søndagen, med buss.

Klubbmesterskap i november: Anne Marit fikk vandrepokalen i 40 cm sprang, som var sprangklassen med flest deltakere, og Ingebjørg fikk pokalen i LC ponni dressur, som var dressurklassen med flest ekvipasjer. Det ble ellers kåret mange verdige klubbmestre i de andre klassene.

Drøssevis av ryttere har tatt grønt kort i år, kanskje 29? Det var nok en medvirkende årsak til at vi hadde veldig god deltakelse på høststevnene, ikke bare i de uoffisielle klassene.

Det har vært mye bruktsalg, og det er ridd mye gymkhana.

Gymkhana, eller mounted gameskurs ble arrangert i høst, med Ingebjørg som initiativtaker og kursleder, og Luna fra Hemsedal som instruktør. Mange glade og inspirerte deltakere!

Anne, Anne Marit og Ingebjørg deltok på FERD rideskolecup i høst: Anne og Frosty ble nr 2 sammenlagt.

Bra deltakelse på D-stevner overalt i hele 2015, både i sprang, dressur, feltritt og distanseritt. Vi har også hatt 4 deltakere på diverse landsstevner i dressur for ponni og distanseritt. Ingrid fikk en 2.plass i LA på Officersrittet.

Det har vært 11 Jeremyhelgekurs.

Det har vært avholdt 10 styremøter.


Styret vil takke for nok et flott og inspirerende år. Det er ganske naturstridig å drive med hestesport midt i ei steinrøys, men vi gjør det med stil. Det er ganske gøy å se hvor mye fin og sympatisk ridning rytterne våre viser i konkurranse med andre ryttere. Selv om Jeremy brøler ut britiske, sarkastiske ufinheter og blir litt rød i ansiktet, må han være stolt av fjellrytterne og -hestene sine også.

Og så er det viktig å si at det ikke bare er på Jeremy-kurs at det trenes i denne klubben. Veldig mange legger ned utrolig mye arbeid, aleine eller på ridetimer, og har verdens viktigste drømmer og ambisjoner. Det kan være på fôrhester, egne hester, rideskolehester, lånehester og ønskehester. Og det er fint å la seg inspirere. Av bestevenninna, verstevenninna, ridelæreren, Charlotte Dujardin. Og i hestesporten er det kanskje ekstra viktig å tenke på å konkurrere med og mot seg selv, for forutsetningene er så ulike. Hestene og treningsforholdene er så ulike. Det sto mye tankevekkende i det siste nummeret av Hestesport, som både ryttere og tribuneryttere (for eksempel vi til tider litt for engasjerte foreldre) kan filosofere litt over.


Det kan umulig være en tilfeldighet at hest rimer på både best og fest. Fortsett å nerde!!!


Ål, 23 februar, 2016.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.