Referat Styremøte 18.08.16

Postet av Hallingen Hestesportsklubb den 20. Aug 2016

Styremøte Hallingen Hestesportsklubb 18.august

Tilstede: Iren Lunde Elstad, Sissel Skrindo, Kaia Nygård, Olav Andres Ådnegard, Vigdis Danielsen, Hege Falck-Andersen og Hedvig J Rud.

INNKOMMET POST

Etter behørig sortering:

  • Invitasjon til workshop om tilskuddsordninger for friluftsliv på Flå 28.09.16 kl 18-21. Interesserte bes melde seg til styret for mer informasjon
  • Invitasjon til kurs for Aktivitetsleder i barneidrett på Spikkestad 8.-9.september 17:30-22:00. Interesserte bes ta kontakt med styret for mer informasjon.
  • Invitasjon til klubber om å søke om LAM midler via Idrettsrådet i Ål. Vi sender inn en søknad for støtte til felles busstur til KOHS 15.oktober. Et alternativ kunne være å leie inn en instruktør på rekrutt-nivå.
  • FERD Comebackcup er for ryttere over 40 år som enten ikke har deltatt aktivt de siste årene eller tidligere konkurranseryttere som har vært borte fra sporten. Cupen går i kvalifisering i LC og finalenavholdes i LB på AEG. Kretsen avgjør hvilke klubber som får stå som arrangør av kvalifiseringsklassene.

STATUS DISTANSERITT

Planen om å avholde distanseritt på Skaga viser seg vanskelig på grunn av løypenes vanskelighetsgrad. Det er heller ikke dugnadskrefter til å ta ansvar for et såpass stort arrangement som et distanseritt har vist seg å være.

Kaia ønsker i stedet å arrangere et lavterskel turritt/indianertokt/natursti på Skaga 10. september hvor man går igjennom alle elementene et distanseritt innebærer, men uten rangering og med lav vanskelighetsgrad. Fellesstart med ledere som blir med hele runden rundt og enkel lunsj til alle etter endt ritt. Deltakere får sløyfe, mat og nødvendig guiding.

HALLINGDAL FERIEPARK

Dugnaden var som vanlig en morsom opplevelse med høyt tempo, høy musikk og en passende mengde action. Ferieparken er fornøyde med innsatsen, og alle som deltok hadde det hyggelig. MEN; det er svært tungt å finne frivillige til lista, og nøkkelpersoner i styret brukte mye tid og krefter på dette i ferien. Lista ble fylt med et nødskrik.

Vi må løse tildelingen av oppgaver på en annen måte. Neste år vil vi plukke medlemmer over 18 år fra medlemslista og tildele dem enten Etterspretten eller Hellbillies med beskjed om å skaffe stedfortreder dersom dette ikke passer. Vi vil fortrinnsvis sette opp personer som ikke har blitt satt opp tidligere. Det blir allikevel en jobb å følge opp dette slik at vi har full stab når dagen kommer. Sissel tar ansvar for utforming av informasjon, og at dette kommer nå i høst, deretter i god tid og med påfølgende påminninger når det nærmer seg.


OSLO HORSE SHOW

Gro har ansvaret for arrangement av felles busstur lørdag 15.oktober. Iren tar ansvar for å minne Gro på dette og holde sin stødige hånd om også dette prosjektet.

STEVNER

Det har vært en utfordring å fylle lista over teknisk personell. Stevnene kommer tett i området på denne tiden, og mange dommere var allerede opptatt da vi hadde satt datoer. Dommerne kommer nå langveisfra, og vi er avhengig av lange startlister og trykk i kiosken for å få økonomien til å gå opp.

Ved godkjenning av stevnene viste det seg at vi ikke har adgang til å utelate ryttere som har startet for andre klubber i inneværende år å delta i klubbmesterskapet. Alle som står på medlemslista kan delta i klubbmesterskap. Dette er hjemlet i KR og vil i så fall kreve en jobb mot reglementsutvalget i NRYF.

Nytt i reglementet: rytters vekt skal ikke overskride 10% av hestens vekt. Dette gjør at store voksne mennesker må ha svært store hester for å kunne delta. Kontroll og håndtering av dette lovverket vil bli opp til overdommer på stevnet.

Hvis vi skal ha annet enn skritting ute må det opp et fast gjerde rundt grusbanen. Dette gjelder også før vi evt kan arrangere D-stevne igjen.

Olav Andres sjekker muligheten for sponset overnatting på Storefjell grunnet fårefestival

BREIDOKKBANEN

Status: banen blir sjeldent brukt av medlemmer, kommunen har store planer for tomta, men er bundet av gammel avtale. Banen har dessverre lidd under dårlig vedlikehold de siste årene, og vi er redde for at dagene for tilgang til dette området snart er talte.

Gjerdet er midlertidig rettet opp og malt i ett strøk. Nå gjenstår det å gjøre en grovjobb på underlaget for å fjerne gress og jevne det ut så den er klar til bruk. På området står det ei lita bu med noe hindermateriell. Dette kan flyttes til ett av ridesentrene. Gjerdematerialer kan brukes dersom vi skal gjerde inn grusbanen på Gjeldokk. Det øverste gruslaget kan brukes i ny bunn, dog er det noe variert materiale i bunnen, så det er ikke ypperlig egnet til ridebanebunn etter dagens standard.

Iren og Irene utarbeider et prosjekt om ridesti ved Skaga Ridesenter og fremlegger dette som noe kommunen kan bidra med som kompensasjon for at vi må gi opp tomta i sentrum. Ridestien vil i så fall bli tilgjengelig for alle som driver med hest i distriktet (jfr. avtalen for Breidokkbanen)


PRESSEKONTAKT

Sissel har den krevende oppgaven å samle og videreformidle klubbens aktiviteter og medlemmenes prestasjoner til pressen. Hun bruker mye tid på å hente inn bilder, resultater og skriv fra medlemmer, setter det sammen til helhetlige tekster og sender til Hallingdølen i tillegg til å publisere på klubbens Facebook-side og hjemmesiden vår. Det er en utakknemlig jobb av mange grunner. Først og fremst på grunn av Hallingdølens desk som klipper og limer til det ugjenkjennelige, dels på grunn av arbeidstidene for å få det sammen i tide (det blir ofte nattarbeid for å nå fristene) og dernest på grunn av kritikk av utformingen av teksten. Styret er svært takknemlig for den iherdige jobben Sissel har gjort med dette og håper hun fortsetter det gode arbeidet videre med å presentere klubben vår for omverdenen. Vi kan ikke rå over hva Hallingdølen gjør ut av det vi sender dem. Noen ganger blir det stor sak, andre ganger en liten notis. Vi kan heller ikke påvirke hvilke medlemmer som sender hvilken informasjon. Sissel gjør det beste ut av det materialet hun har, og Rannveig publiserer de bildene som tilfredsstiller krav til oppløsning og kvalitet på hjemmesiden. Ære være dem for det!


Neste møte: tirsdag 11.10.16 kl 20:00 på Skaga. Hege tar med noe spiselig og setter på kaffetrakteren.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.